nedjelja, veljače 16, 2014

Šampinjoni punjeni šunkom i edamerom

Kako danas idemo kod moje mame na ručak, ovaj moj specijalitet ću nam praviti za večeru. Lagan je i prekrasan, a ukoliko se umanji ili izbaci maslac i pavlaka, a iskoristi nemasna pavlaka ili zamjeni mladim sirom, recept je i dijetalan.:)
Sastojci - za dvoje:
-pakovanje šampinjona (400 gr)
-20 gr maslaca
-mala pavlaka
-3 kriške šunke
-3 kriške edamera
Priprema:
Dobro oprati šampinjone, ostaviti samo kape, s tim da se u njima napravi prostora za fil. Ubaciti u svaki komadić maslaca, malo pavlake, komadić šunke i preko komadić edamera.Slika od prošli put kada sam šunku stavila na kraju preko.  Staviti u zagrijanu rernu na oko 180 stepeni C. Ukus je savršen i lagan. Poslužiti u krompir pire, ja najčešće upotrijebim instant. :)

Nema komentara :