Samo najbolji, odabrani recepti!!!

četvrtak, siječnja 22, 2015

Rajski Rolat od Čokolade

Sastojci:
rolat
6 jaja srednje veličine
100 g. čokolade
100 g. šećera
fil
3 dcl. slatke pavlake
1 kašika šećera
1 kašika ekstrakta vanilije, po želji
Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom ili čokoladom
preliv
100 g. čokolade "Najlepše želje", sa bijelim krem punjenjem
2 kašike ulja

Priprema:
Pjenasto umutiti žumanca i šećer. Istopiti čokoladu i kada se prohladi sjediniti sa žumancima. Bjelanca umutiti u čvrst sneg i sjediniti sa žumancima sa čokoladom lagano miješajući.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje koji se namaže u tankom sloju uljem. J
Sipati sjmesu i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
Kada je pečena i malo prohlađena, koru izvaditi zajedno sa papirom na veći papir ili foliju i ostaviti da se skroz ohladi.
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom i vanilijom i premazati hladnu koru. Uviti u rolat, kada se uvije odvojiti papir na kom se kora pekla, ostaviti samo onaj veći, rolat čvrsto umotati u papir i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne.
Hladan rolat ukrasiti glazurom.
Kada se ispeče, donji dio rolata će biti gladak, jako lako se odvaja od papira i stvoriće se mekana donja korica, kada se uvije dobiće se izgled kao na slici, samo nemojte prepeći koru da se presuši!
Izvor: http://www.maminajela.com