utorak, rujna 15, 2015

Zapečeni Makaroni sa Tunjevinom, Sirom i Brokulom

Za probavljanje tunjevine našem tijelu trebaju samo dva sata, što je dvostruko manje vremena nego za probavljanje svih vrsta mesa i tunjevina odlično paše s tjesteninom, brokulom i sirevima, a dokaz tome je i ovo jelo.
Sastojci:4 osobe
300 g tjestenina
320 g tuna iz konzerve
500 g brokula1 glavica luk ljubičasti
1 režanj bijelog luka
100 ml mlijeko
150 g svježeg kravljeg sira
70 g punomasni sir
ekstra djevičansko maslinovo ulje
so

Priprema:
Opranu brokulu narežemo na cvjetove i prepolovimo ih, luk nasjeckamo, a punomasni sir naribamo.
U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo brokulu i kuhamo ju 2-3 minute, a u tavu iznad vatre, na 2-3 kašike maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo ga na laganoj vatri.
Nakon 2-3 minute u tavu s lukom protisnemo bijeli luk
U lonac s vrelom vodom od kuhanja brokule dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakovanju.
Za to vrijeme u zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo svježi kravlji sir i 2/3 naribanog punomasnog sira te dobro izmiješamo sastojke.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo u tavu s brokulom i lukom, prelijemo mješavinom mlijeka i sireva, dodamo tunjevinu s kukuruzom i nježno izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu tjestenine, povrća i tunjevine premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo u rernu da se zapeče 10-12 minuta., rernu prethodno zagrijati na 200°C,
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Izvor: http://www.finirecepti.com/