četvrtak, siječnja 22, 2015

Zapečeni Makaroni Sa Sirom i Gljivama

Sastojci:
400 g tjestenine (maleni pužići)
40 ml maslinova ulja
300 g šampinjona
1 kašika Vegete
600 ml mlijeka
30 g brašna
1 kašika Senfa
170 gsira gaude
25 g parmezana
so
biber

Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
Na ulju prodinstajte narezane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje i prokuhajte oko 5 minuta.
U umak dodajte Vegetu, senf, so, biber i naribani sir, te kuhajte još 1 do 2 minute dok se umak ne zgusne.
Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite naribanim parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu rernu da se zapeče.20 Peče se na 200 °C 20-30 minuta.
Zapečene makarone poslužite s jednostavnim ili miješanim salatama.
Vodite računa da makarone ne skuhate do kraja jer će se dokuhati u rerni.
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara :